СИСТЕМНІ ЗМІНИ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

ПОВНИЙ ТЕКСТ (PDF)

Данило ГЕТМАНЦЕВ,

професор кафедри фінансового права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, член Європейської асоціації податкових професорів, доктор юридичних наук

 

СИСТЕМНІ ЗМІНИ ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

 

Стаття присвячена аналізу проекту податкової реформи від Міністерства фінансів України. Приділено увагу змінам, що мають місце в системі адміністрування податкових платежів. Зокрема, досліджена особливість запровадження фінансової поліції та електронного кабінету платника податків. Автор висвітлює можливі проблеми, що пов’язані з перерозподілом повноважень контролюючих органів, та наголошує на недоопрацьованому механізмі імплементації «вини платника податків» до складу податкових правопорушень. Також не залишено без уваги зміни, що стосуються конкретних податків.

Ключові слова: адміністрування податків, податкова реформа, електронний кабінет, фінансова поліція, вина платника податків, індивідуальна діяльність.

 

References

Про внесення змін до Податкового кодексу України: проект Закону України, розроблений Міністерством фінансів України, 2016. URL: http://fortetsya.org.ua/projects/other-projects/11864----q------q-----09082016-.

Рішення Європейського суду з прав людини у справі Janosevic vs. Sweden, No 34619/97 від 28.07.2002 року. URL: http://hudoc.echr.coe.int/app/conversion/pdf/?library=ECHR&id=001-60628&filename=001-60628.pdf.